Skuldersmerte? 3 enkle og forebyggende øvelser!

Skuldersmerte kan være svært hemmende. Vi gir deg 3 effektive øvelser for å forebygge skuldersmerte. Les her hvordan du enkelt kan forebygge smerter og plager hjemme!

Skuldersmerte kan være svært hemmende. Vi gir deg 3 effektive øvelser for å forebygge skuldersmerte. Les her hvordan du enkelt kan forebygge smerter og plager i skulder hjemme!

Skuldersmerte fysioterapi
Ta tak i dine skulderplager før det blir et stort problem

Skulderen består av mange små strukturer som fort kan bli overbelastet og føre til skuldersmerte. En hemmede smerte som kan påvirke jobb, hverdag og andre fysiske- og sosiale aktiviteter.

Unngå skuldersmerte

Skulderen kobler armen til overkroppen og er derfor svært viktig for alle bevegelser. Vi tar det ofte forgitt at skulderen fungerer som den skal, likevel er det mange som opplever skuldersmerter i løpet av livet. Er du en av de som har opplevd en skulder som ikke kan løftes smertefritt, vet du nok ganske sikkert hvor lite funksjonell armen også kan føles.

Fysioterapeuten er spesialist på muskel og skjelettplager. Fysioterapeuten kan identifisere dine plager og gi deg effektiv og skånsom behandling i eget hjem, for å bli kvitt dine skuldersmerter raskt.

Hva er skulderleddet?

Det vi betegner som skulderleddet vårt er et komplisert system med flere ledd, leddbånd, muskler, slimposer og andre strukturer som kan stjele nattesøvnen vår, når ting ikke fungerer som det skal. Med mange skjelettstrukturer og bløtvevsstrukturer som muskelsener og slimposer i sving, kan det oppstå ”komplikasjoner”. Dette fører ofte til skuldersmerter og må behandles med rette øvelser.

Hvorfor oppstår skuldersmerte?

Skuldersmerter er ofte relatert til overbelastning, men kan også være degenerativt betinget (slitasje). Skulderen vår ble heller ikke bygget for lange arbeidsdager i et kontorlandskap eller ensformig repetitiv belastning av skulderen mens rør, elektronikk og den slags skrus til og festes under en vask eller oppunder taket.

Les mer om årsak og symptomer på skuldersmerter her.

Fysioterapeutene til Hjemmefysioterapeuten ser hyppig skulderplager relatert til arbeidslivet, ofte grunnet nettopp langvarig og ensformig belastning av skulder. Vi har derfor satt sammen et program med 3 enkle og effektive forebyggende øvelser for skuldersmerter relatert til overbelastning. Det eneste du behøver er en strikk.

Smerter skulder
Juster enkelt motstanden ved å holde lenger ut eller inn på strikken

1. Roing

Fest strikken i et dørhåndtak og hold i hver ende av strikken. Trekk strikken bakover til ca 90 grader i albue og knip skulderbladene sammen. Før tilbake og gjenta.

10-15 repetisjoner x 3

Skuldersmerte
Sørg for at overkroppen står i ro, start med lett motstand

2. Rotasjon av skulder utover

Stå sideveis mot døren og plasser albuen i 90 grader. Rotér skulderen utover mens albuen holdes inntil kroppen. Før langsomt tilbake.

10-15 repetisjoner x 3

Skuldersmerter
Før armen rolig og kontrollert ut fra utgangsposisjonen

3. Minigolf

Stå sideveis mot døren og hold armen strak ned langs hoften. Før den strake armen ut fra kroppen og rolig tilbake, som å spille minigolf. Hold armen utstrakt.

10-15 repetisjoner x 3.

Les også 3 gode øvelser for hofte og bekken her.

Fysioterapeuten identifiserer dine plager

Har du plager relatert til skulder, nakke eller andre plasser anbefaler vi å ta kontakt med en fysioterapeut. Fysioterapeuten identifiserer dine plager og hjelper deg med øvelser og behandling.
Jo raskere du tar kontakt med fysioterapeuten; jo raskere blir du kvitt plagene.

Våre fysioterapeuter har alltid med seg behandlingsbenk og nødvendig utstyr, inkludert strikk som også kan legges igjen for egentrening. Hjemmefysioterapeuten kommer hjem til deg, på jobben, hytta eller annen ønsket lokasjon. Du behøver ikke foreta deg noe!

Har du spørsmål til forebyggende trening av skulder, eller behandling av smerter? Ta kontakt her.

Vår kundesupport holder åpent fra 07-23 hver dag og er alltid bemannet av en fysioterapeut.

https://nhi.no/symptomer/muskelskjelett/skuldersmerter-veiviser/