Trening med dårlig tid: Hva gjør du når kroppen roper varsko?

Tidspress på jobb og praktiske gjøremål ”forplanter” seg fort i muskulaturen. Rygg- og nakkeplager blir en realitet man før eller siden må forholde seg til i dagens arbeidskultur, preget av stillesittende arbeidsforhold og mye tid foran PC-en. Hva gjør du når kroppen roper varsko?

Musklene våre har en utmerket evne til å si ifra når de ikke er fornøyd. De blir sure og trekker seg sammen, på lik linje som oss mennesker når vi ikke har fått våre primære behov ivaretatt. Smertereseptorer i og rundt muskelfibrene sender hyppigere signaler til hjernen om ubehaget og de fleste får en intuisjon om at noe bør beveges og strekkes på.

Smarte og effektive løsninger

Vi gjør et par raske rykk på ryggen og overser de tydelige tegnene på at du har sittet for lenge; ved å stirre blikket enda dypere inn i skjermen. Etter jobben forventes det at middagen er klar, kjøring til og fra trening, leksehjelp – og kanskje man også klarer å presse inn litt familieidyll før barna skal i seng. I en verden med høye krav til tilstedeværelse og deltagelse i aktiviteter og gjøremål, kan tiden ofte føles knapp og tidsklemma tillater oss ikke å prioritere trening, øvelser og behandling, med eller uten fysioterapeut.

Den dyrebare tiden man har med barna skal ikke erstattes av å reise til en fysioterapeut. De 30 minuttene du er med fysioterapeuten har fort tatt deg halvannen time av dagen din.

Det finnes mange forskjellige insentiver og ulik motivasjon for å drive med trening. For mange handler fysisk aktivitet om å redusere plager, forebygge sykdom, skader og ”vondter”. Det er også mange positive kjemiske reaksjoner som foregår i hjernen ved trening som skaper blant annet glede, motivasjon og øker konsentrasjonen, dette kan du lese om i et tidligere blogg-innlegg ”fysisk aktivitet er hjernemat, men hvor aktiv må du være?”.

Noen klarer å finne tid til å reise på et treningssenter eller joggetur i marka, men hva med oss andre?

Tren hjemme!

Enkle øvelser kan gi store utslag. 3-4 effektive og gode øvelser 2-3 ganger i uken kan være nok for å stimulere muskler og ledd slik at du oppnår progresjon og unngår plager. Legg på et par, tre øvelser til i programmet og vipps så har du et fullverdig styrke-treningsprogram. Fysioterapeuten er spesialist på trening og med sin kunnskap, erfaring og kreativitet vil du nok fort merke at trening hjemme på stuegulvet er vel så effektivt som på et treningssenter.

Eksempler på et enkelt program for å forebygge korsryggplager er:

1) Diagonalen

2) Seteløft

3) Sideliggende rotasjon av rygg

I dette enkle programmet får du styrket din kjernemuskulatur og tar deg cirka ti minutter å gjennomføre. Du kan lese mer om disse ryggøvelsene i et tidligere blogg-innlegg.

En fysioterapeut hjem gir deg rask og god progresjon uten store avbrekk i hverdagen.

Nå kommer fysioterapeuten hjem til deg!

En fysioterapeut som kommer hjem til deg vil sørge for minimalt avbrekk i hverdagen, i arbeidstiden eller på fritiden. Vi ønsker at du skal få trene eller få behandling på dine premisser, når og hvor det passer det best. Fysioterapeutene i Hjemmefysioterapeuten har alltid med behandlingsbenk og nødvendig utstyr.

Du vil også få tilbud om å låne relevant treningsutstyr for egentrening. Fysioterapeuten vil gi deg en grundig undersøkelse for å identifisere dine plager. Ut i fra dine behov og preferanser vil dere sammen lage et treningsprogram, med eller uten fysioterapeut. Du vil få utdelt enkle og effektive øvelser og behandling i eget hjem.

Ønsker du å lære mer om hjemmetrening; ring oss på tlf 400 95 847 eller bestill en fysioterapeut hjem her.