20 minutter i naturen er medisin mot stress

I dagens samfunn opplever de fleste stress fra eller til. Lengre perioder med stress kan føre til sykdom, langtidssykemeldinger, langvarige psykiske og fysiske plager.

Det er godt kjent at det kan gi store helsefordeler som bedre trivsel og økt velvære å tilbringe tid i naturen, men visste du at kun 20 minutter er nok?

Vi sitter mer inne, er passive og tilbringer mye tid foran en TV, datamaskin og sosiale medier. Mye ressurser brukes på psykisk helse og behandling av stress og stressmestring i jobb og hverdag. Naturen er derimot en rimelig måte å redusere de negative innvirkningene av stress.

Hva om du kan forebygge stress ved å ta deg en 20 minutters tur i naturen eller i naturlige omgivelser du trives i? Forskning viser nå at å tilbringe 20 minutter, stående, sittende eller gående i naturen i løpet av dagen fører til mindre stress.

Hvordan fører det å være i naturen til bedre helse? Bare etter noen få minutter i naturen vil kroppen respondere positivt og redusere kroppens stresshormon Kortisol. Denne stress reduserende effekten øker jo lenger du er i naturen og kombinerer du dette med fysisk aktivitet får du en enda større helsegevinst. Les vårt tidligere innlegg om mental helse “Fysisk aktivitet er hjernemat, men hvor aktiv må du være?” her.

Andre effekter av å være i fysisk aktivitet i naturen er:

  • hjelper mot angst og depresjon
  • kan redusere uro og konsentrasjonsvansker
  • reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer
  • senker blodtrykk
  • økt overskudd
  • fører til bedre humør og velvære

Ta deg en ”time out” !

Vi i Hjemmefysioterapeuten anbefaler å ta deg en pause fra skjermtid og sosiale medier, gå ut i naturen, parken eller andre naturlige omgivelser og kjenn på pusten og følelsen av å være en del av naturen. Kombinerer du dette med rolig gange eller annen fysisk aktivitet vil du oppnå enda større helsegevinst. Gjør det til en god vane å bruke minst 20 minutter i naturen og du vil nok raskt føle redusert stress i kropp og sinn.

Ønsker du å vite mer om forebygging og behandling av stress, ta kontakt med oss på tlf 400 95 847 eller skriv til oss her.

Artikkel: 20 minutter i naturen reduserer stress

Slik fungerer det

phone
Bestill time

Du bestiller online, ringer eller skriver til oss. Det er enkelt, raskt og trygt å få Hjemmefysioterapeuten på besøk.

calendar
Vi garanterer time innen kort tid

Få fysioterapeuten hjem til deg når du trenger det. Fysioterapeuten kommer hjem til deg. Du trenger ikke foreta deg noe.

house
Fysioterapeuten kommer hjem til deg

Du kan alltid få din favorittfysioterapeut igjen neste gang. Du kan lese mer om, og bestille ønsket fysioterapeut hjem til deg