Fysioterapi for gravide

Effektiv fysioterapi for gravide i komforten av ditt eget hjem
Det er særlig to faktorer som er avgjørende for å oppnå gode resultater med trening og behandling med en fysioterapeut: Kontinuitet og kvalitet. Hjemmefysioterapeuten legger til rette for dette der du selv ønsker.

1. Kontinuitet

Ved å ta i bruk fasilitetene der du vanligvis er, kan vi sørge for riktig gjennomføring av øvelser. Vi kan også ta i bruk et dedikert område i boligen og på den måten skape gode forutsetninger for å opprettholde rutiner, selve nøkkelen til kontinuitet. Fysioterapeuten har alltid med behandlings-benk og annet nødvendig utstyr.

2. Kvalitet

Det kan være utfordrende å oppsøke en fysioterapeut i klinikk hvis du har

smerter eller redusert fysisk kapasitet. Da kan det lønne seg å bruke krefter på kvalitetssikker trening med en fysioterapeut hjemme i stedet. Dette kan gi en mer effektiv trening, som igjen sørger for raskere progresjon.

3. Smittevern

Når fysioterapeuten kommer hjem til deg, kan du spare deg selv for unødvendig smitteeksponering, for eksempel i et venterom eller på kollektivtransport. Vi har svært høye krav til hygiene og strenge smittevernrutiner. Alle våre fysioterapeuter er fullvaksinerte.

Graviditet bringer med seg en rekke fysiske endringer og utfordringer, inkludert bekkenrelaterte smerter som er vanlige, men heldigvis håndterbare. Hos Hjemmefysioterapeuten tilbyr vi skreddersydde fysioterapiprogrammer designet spesielt for gravide. Våre erfarne fysioterapeuter er eksperter på å identifisere og behandle de unike plagene som kan oppstå før, under og etter svangerskapet.

3 hyppige årsaker til bekkenrelaterte plager under graviditet:

  1. Hormonelle forandringer som fører til at leddbåndene blir mer elastiske.
  2. Økt kroppsvekt som legger press på bekkenet.
  3. Endring i kroppsholdning og tyngdepunkt.

Disse faktorene kan bidra til smerte og ubehag, men med riktig veiledning og tilpassede øvelser kan du betydelig redusere disse symptomene.

Hvorfor velge hjemmebesøk for din fysioterapi?

Når du er gravid, kan det å reise til en klinikk være både ubehagelig og upraktisk. Derfor kommer våre fysioterapeuter hjem til deg. De tar med seg alt nødvendig utstyr, inkludert en behandlingsbenk, slik at du kan motta behandling i trygge og kjente omgivelser. Dette sikrer ikke bare komfort, men også at du kan fortsette med dine daglige rutiner umiddelbart etter behandlingen.

3 effektive øvelser for hofte og bekken under svangerskapet:

Pelvic Tilt (Bekkenvipper)

Bekkenvipper forbedrer fleksibiliteten i nedre rygg og styrker bekkenmusklene.

Ligg flatt på ryggen, og engasjer den dype kjernemuskulaturen ved å trekke navlen innover (mot ryggraden litt), mens du flater ryggraden mot gulvet, og slapp av. Gjenta etter behov.

pelvic_tilt
Butterfly Stretch (Sommerfuglstrekk)

Butterfly stretch lindrer spenningen i bekkenet og lårene.

På en yogamatte, ligg på ryggen med bøyde knær og føttene flatt på gulvet. Bring fotsålene sammen og la knærne falle komfortabelt ut til sidene og mot gulvet. Fokuser på å puste sakte mens du holder denne posisjonen. Gå tilbake til startposisjonen.

butterfly stretch_fysioterapi for gravide
Gåing

Gåing holder deg aktiv og fremmer en sunn vektøkning og kroppsbalanse.

gåing_fysioterapi for gravide

Med tidlig intervensjon kan små plager håndteres før de utvikler seg til større utfordringer. La ikke smerte hindre deg i å nyte denne spesielle tiden. Våre fysioterapeuter er her for å tilby en trygg og skånsom behandling som tilpasses dine individuelle behov, slik at du kan ha et så behagelig svangerskap som mulig.

Slik fungerer det

phone
Bestill time

Du bestiller online, ringer eller skriver til oss. Det er enkelt, raskt og trygt å få Hjemmefysioterapeuten på besøk.

calendar
Vi garanterer time innen kort tid

Få fysioterapeuten hjem til deg når du trenger det. Fysioterapeuten kommer hjem til deg. Du trenger ikke foreta deg noe.

house
Fysioterapeuten kommer hjem til deg

Du kan alltid få din favorittfysioterapeut igjen neste gang. Du kan lese mer om, og bestille ønsket fysioterapeut hjem til deg.