5 enkle tiltak for å redusere stressnivået i kroppen

De aller fleste vil før eller siden oppleve stress relatert til jobb eller hverdag. Korte perioder med stress vil ikke ha særlig negativ innvirkning, men lengre, sammenhengende perioder med økt stress, kan derimot føre til både psykiske og fysiske lidelser og langvarig sykdom.

Daglig leder i Hjemmefysioterapeuten, Peder Eyde Kielland, gir deg her sine fem beste tips hvordan du enkelt kan forebygge økt stressnivå i kroppen:

  1. Søvn
  2. Fysisk aktivitet
  3. Naturen
  4. Snakke med noen og pleie relasjoner
  5. Stimulerende midler

1) Søvn er viktig og nødvendig for at hjernen og kroppen skal få hvile, restituere og ta inn over seg alle inntrykk gjennom dagen. Under søvnen kvitter også hjernen seg med avfallsstoffer så du er klar for en ny dag. Har du sovet godt om natten og er opplagt og uthvilt, vil du som regel også takle stress bedre.

I snitt trenger en voksen person mellom 6-9 timer søvn hver dag. Dette er individuelt, men det anbefales å ha gode rutiner på tilstrekkelig mengde søvn.

2) Fysisk aktivitet vil bedre din fysiske og psykiske helse. Regelmessig fysisk aktivitet vil bidra til å øke den fysiske kapasiteten og ruster oss for å mestre hverdagens utfordringer.

Fysiske plager som såre og vonde muskler kan i de fleste tilfeller enkelt forebygges og behandles med fysisk aktivitet.

Vanskelig å komme i gang? Bestill en fysioterapeut hjem her i dag!

3) Å tilbringe kun 20 minutter i naturen eller andre naturlig omgivelser du trives i, er påvist å ha en stress reduserende effekt i tillegg til at det øker følelsen av velvære.

Kombinerer du det med fysisk aktivitet, vil du oppnå en enda større helseeffekt.

4) Å snakke med noen om stressende faktorer som påvirker deg negativt vil kunne hjelpe med å avlaste tunge tanker og ikke minst få innspill fra et annets perspektiv. Å pleie relasjoner til venner, familie eller kollegaer er viktig for å opprettholde kontakt og gi næring til dine relasjoner.

5) Unngå høye mengder stimulerende midler som inntak av koffein, alkohol og nikotin. Dette gjelder også spesielt i timene før sengetid da det kan forstyrre søvnen.

Mange vil gjerne være mer aktive, men opplever at det er tungt eller vanskelig å komme i gang med trening. Få hjelp av en fysioterapeut med å komme i gang på en enkel og skånsom måte. Fysioterapeuten kommer hjem til deg, din arbeidsplass eller annen ønsket lokasjon Ønsker du å lære mer om stressmestring eller få hjelp med trening av en fysioterapeut, ta kontakt med oss i dag for å bestille en fysioterapeut hjem til deg.

Slik fungerer det

phone
Bestill time

Du bestiller online, ringer eller skriver til oss. Det er enkelt, raskt og trygt å få Hjemmefysioterapeuten på besøk.

calendar
Vi garanterer time innen kort tid

Få fysioterapeuten hjem til deg når du trenger det. Fysioterapeuten kommer hjem til deg. Du trenger ikke foreta deg noe.

house
Fysioterapeuten kommer hjem til deg

Du kan alltid få din favorittfysioterapeut igjen neste gang. Du kan lese mer om, og bestille ønsket fysioterapeut hjem til deg.