3 tips til hjemmekontoret

Hjemmekontoret har for mange blitt den nye normalen. Vi rydder fremdeles plass til laptop, ekstra skjerm og tastatur ved spisebordet, og kaffepausen med kollegaer har for lengst blitt byttet ut med en rask matbit.

Vi har tilpasset oss livet med hjemmekontor, men hva sier egentlig kroppen?

Fysioterapeut og daglig leder i Hjemmefysioterapeuten, Peder Eyde Kielland, ser en økende trend med plager relatert til hjemmekontor som følge av stillesittende arbeid over tid. Typiske plager er muskelrelaterte smerter i nakke og rygg grunnet passiv sittestilling.

Et annet eksempel kan være senebetennelse i skulder, albue og underarm på grunn av ensformige og repetitive aktiviteter. Den positive nyheten er at det ikke er mye som skal til for å ivareta en god fysisk helse på hjemmekontoret. Kielland har vært hjemme hos flere privatpersoner og har over tid samlet opp tre nyttige tips til hvordan du kan ivareta en god fysisk helse med hjemmekontor.

1. Variasjon og pauser

Hvis du beveger på kroppen gjennom arbeidsdagen, øker blodgjennomstrømningen i muskulaturen. Det vil hindre såre og stive muskler i for eksempel nakke og rygg. Det finnes ikke nødvendigvis én sittestilling som er bedre enn andre, det handler om å variere sittestillingen og ikke bli for statisk.

Du kan for eksempel reise deg opp og bevege litt på kroppen når du tar en telefonsamtale eller lager deg en kopp kaffe. Gjerne veksle mellom å sitte og stå om du har mulighet til det, eller reis deg opp i ny og ne.

Mange kan relatere seg til at timene flyr, og plutselig har vi sittet stille i flere timer. Ta deg korte og hyppige pauser for å la hodet samle seg og gjenvinne konsentrasjonen. Benytt tiden til å strekke på kroppen.

2. Frisk luft og fysisk aktivitet

Det er viktig å finne rom for lystbetonte aktiviteter. Forskning viser at fysisk aktivitet kan ha en smertelindrende effekt, i tillegg til å ha en positiv innvirkning på spenning i muskulatur, stress og generell velvære.

Utendørsaktiviteter kan øke energinivået og ha en positiv innvirkning på humør og konsentrasjon. Hvorfor ikke kombinere fysisk aktivitet og frisk luft? Husk at jo dårligere utgangspunktet ditt er, jo større er helsegevinsten av fysisk aktivitet.

3. Bestill en fysioterapeut hjem

En fysioterapeut kan hjelpe deg med alt fra sittestilling og ergonomisk tilpasning på hjemmekontoret, til forebygging og behandling av plager. Her kan små endringer gjøre store underverker. Bestill derfor en fysioterapeut hjem i dag!

Slik fungerer det

phone
Bestill time

Du bestiller online, ringer eller skriver til oss. Det er enkelt, raskt og trygt å få Hjemmefysioterapeuten på besøk.

calendar
Vi garanterer time innen kort tid

Få fysioterapeuten hjem til deg når du trenger det. Fysioterapeuten kommer hjem til deg. Du trenger ikke foreta deg noe.

house
Fysioterapeuten kommer hjem til deg

Du kan alltid få din favorittfysioterapeut igjen neste gang. Du kan lese mer om, og bestille ønsket fysioterapeut hjem til deg